Friday, December 19, 2008

2 1/2 YR OLD + POTTY TRAINING+ BABY BROTHER+WORK= AHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!

LAST WEEK , ON SUNDAY NIGHT, JAKE LOOKS AT ME AND SAYS " WE NEED TO POTTY TRAIN BRITTON! SO THIS WEEK THAT IS WHAT WE ARE GOING TO DO" (I LOVE THAT HE USED THE WORD 'WE' - BECAUSE WE ALL KNOW THAT THE MEN ARE SOOOOOO GOOD AT THIS AND ARE THERE THROUGH THE ENTIRE THING!!!!!) HAAAAHAAA!!!! SO MONDAY MORNING I TELL BRITTON HE IS NO LONGER A BABY, THAT HE GETS TO WEAR BIG BOY UNDERWEAR---- HE WAS NOT TOO SURE AT FIRST..... BUT A BUCKET OF CANDY DOES WONDERS!!!!!!! SO WE WERE OFF ON THIS EXCITING, TIME CONSUMING, CARPET CLEANING, ADVENTURE TOGETHER.... ME AND BRITTON OF COURSE!!!
HE ACTUALLY REALLY DID PRETTY WELL... THE FIRST COUPLE DAYS, I DON'T THINK HE KNEW QUITE WHAT WAS GOING ON, BUT BY FRI HE WAS DOING SO DANG GOOD!! I PROBABLY ONLY HAD TO SCRUB MY CARPET... 20 TIMES ALL WEEK, AND THE GOOD THING IS, HE CAUGHT ON TO #2 FROM DAY 1!! I NEVER HAD TO CLEAN THAT OUT OF MY CARPET!!!!
WE HAVE GONE TO A COUPLE STORES (I AM TERRIFIED TO LEAVE MY HOUSE!!! LOL) AND HE HAS HAD ONLY ONE ACCIDENT..... AND THEN HE WILL TELL ME AND WE WILL GO..... BUT WHEN WE ARE OUT... MY FAVORITE PART IS WHEN YOU ARE IN THE MIDDLE OF SHOPPING AND HE SAYS... 'I HAVE TO GO'. I THEN HAVE TO LOAD UP KASER AND RUN WITH BRITTON, AND THEN HOLD KASER ALL THE WHILE I TRY TO GET BRITTON ON THE TOILET...... UGH! THAT IS A JOB!!!!
THESE ARE THE MOMENTS THAT I THINK..... I WOULD RATHER PAY FOR DIAPERS!!!!!!!
BUT IN ALL REALITY, I LOVE THAT HE IS GROWING UP AND DOING WELL..... ALTHOUGH I TRIED EVERYTHING YOU COULD IMAGINE!!! WHAT WORKED THE BEST FOR US WAS TO DRAW ON BALLOONS WHILE HE SAT ON THE POTTY..... THAT WAS FUN!! AND THEN EVERYTIME HE WOULD GO WE GOT TO BLOW OUT CANDLES ON A CAKE I MADE JSUT FOR HIM!!!! HE LOVES LOVES LOVES TO BLOW OUT CANDLES!!! THIS INCENTIVE WAS PERFECT!!!
SO I FEEL LIKE I AM BACK TO NORMAL SOMEWHAT.... THAT WHOLE WEEK I DID A LOT OF SITTING IN THE BATHROOM, WATCHING THE TIMER, AND LETTING MY HOUSE GO.... I DIDN'T CLEAN OR COOK!
AND THE PICTURE OF KASER IS JUST HIS FUN PERSONALITY!!!
HE GOT A LOT OF TREATS TO KEEP HIM HAPPY WHILE I WAS BUSY!!!












4 comments:

Katie B said...

I am JEALOUS! I wish Gage would catch on! He is sooooooo not interested!

That picture of Kaser is so DANG CUTE!!

Arlene said...

Oh, I love it! Brings back old memories...glad their in the past! I was not a very good potty trainer, plus my generation tried to convince us that they should all be trained by 2! Toooooo much pressure = failure!

Walters Family said...

Oh man! These moments are PRICELESS!! I hope you wrote them down in his book and someplace for you because when they are 23, 24, 27 they will get a good laugh at them! What a good mom to make a cake for potty training. I just used a jar of candy corn or M&M's.

Janalee said...

Hey! I found your blogs on Manettes and had to say hi! Your boys are the cutest and I love the pics you have posted on here. expecially the horses getting friendly!